utorok 21. februára 2012

BALÓNKOBOJ

Keďže nám topiaci sneh a vysoká chorobnosť detí nedovolili ísť na plánovanú sánkovačku, rozhodli sme sa pre náhradný program. Nazvali sme ho BALÓNKOBOJ. Pozostával z niekoľkých disciplín:
1. súťaž v nafukovaní balónov

















2. balónový tanec vo dvojiciach bez použitia rúk



















3. zdobenie balónov - súťaž o najkrajšiu tvár nakreslenú fixou na balón tak, aby balón nepraskol














































4. "holenie" balónov - nanesenie mydlovej peny na balón a jej následné opatrné zoškrabovanie tupou hranou príborového nožíka

























5. praskanie balónov - každé z detí má priviazaný jeden balón špagátom o nohu. Počas krátkeho časového úseku ( 1 min.) sa každý usiluje nohou prasknúť balón iného dieťaťa. Zároveň si však musí chrániť svoj balón - a to bez pomoci rúk (rýchlym behom, uhýbaním, zmenou smeru...). Vyhráva ten, komu zostane po uplynutí jednej minúty balón nepoškodený.




















6. balónová prehadzovaná v družstvách - súťaž sa podobá volejbalu. Rozdiel je v tom, že hráči po celú dobu sedia. V jednom družstve hrá 4 - 5 hráčov, ktorých úlohou je dostať balón cez sieť (natiahnutý špagát) k súperovi. Bod získava družstvo vtedy, keď sa balón dotkne zeme na súperovej strane. Táto hra má tú výhodu, že si nevyžaduje dlhú prípravu, drahé športové náradie a naviac - dá sa hrať všade.







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára