utorok 13. marca 2012

"ŠVIHADLOVÉ HRÁTKY"

Aj keď nás pokusy a výroba nezvyčajných šperkov naplno pohltili, ani na chvíľu sme nezabudli na našu netradičnú olympiádu. Jej marcovou náplňou sa stali "švihadlové hrátky". Už podľa názvu je jasné, že sa jedná o rôzne cviky a súťaže so švihadlom. 
Na úvod sme si ako rozcvičku dali našu obľúbenú "chvostovú naháňačku". Každý dostal jedno švihadlo, ktorého rúčku si zastrčil do nohavíc ako chvost. Po zvukovom signále sa každý usiloval stúpiť na "chvost" súpera tak, aby mu z nohavíc vypadol. Kto prišiel o svoj chvost, z hry musel odstúpiť a sadnúť si na lavičku. Vyhral ten, kto zostal v poli najdlhšie.



















Ďalšou disciplínou bola chôdza za pomoci dvoch švihadiel. Švihadlá sa držali za obe rúčky a viedli popod chodidlá. Po celú dobu museli byť napnuté.Úlohou súťažiacich bolo dostať sa po vyznačenej dráhe čo najrýchlejšie na druhý koniec telocvične.

























Aj k nasledujúcej súťaži boli potrebné 2 švihadlá. Tentokrát však boli stočené na zemi do tvaru kruhu a predstavovali ostrovčeky, po ktorých sa mal súťažiaci dostať na druhú stranu rieky. Víťazom bol ten, kto ich prekladaním dorazil do cieľa ako prvý.

























Veľa zábavy sme si užili aj pri "trojnohom behu" vo dvojiciach, kde žiaci súťažili bok po boku tak, že vnútorné nohy mali zviazané švihadlom. Niektorí stavili na rýchlosť, iní na taktiku. Najlepšie sa však darilo tým, ktorí sa riadili heslom "pomaly ďalej zájdeš".


















No a na záver nemohla chýbať hra na postreh, v ktorej mali súťažiaci podbiehať popod krútiace sa švihadlo tak, aby sa ich nedotklo. Aj keď sa nejednému z nich ušlo švihnutie po chrbte či po zadku, neodradilo ich to a skúšali dovtedy, kým neboli úspešní.





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára